Wie is Shamile Scharbaai?

Bij deze zal ik mij even voorstellen en jullie mee nemen in mijn verhaal over hoe ik in de gezondheidsbranche terecht ben gekomen.

Ik ben een erkend orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige en heb mij gespecialiseerd in sportvastencoach en in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl waardoor je fitter, energieker en slanker kan worden.

Sinds 2006 heb ik een Orthomoleculaire praktijk waar ik klanten met uiteenlopende klachten behandel. Darmklachten, fybromyalgie, burn-out, eczeem, vermooeidheidssyndroom, spierknobbels. Vanuit mijn praktijk ondersteun ik je bij het oplossen van jouw ziekte of chronische klachten m.b.v. van voeding, voedingssupplementen, beweging en leefstijl.

Het begon jaren geleden toen ik werkzaam was in het onderwijs en merkte hoe voeding een grote impact had op de gezondheid van de kinderen. Het viel me op dat de kinderen die 's morgens op school kwamen en niet of slecht hadden ontbeten slechter presteerden en vaker ziek thuis waren. Vervolgens ben ik op onderzoek uit gegaan om uit te zoeken wat voeding met je lichaam doet. Het werd duidelijk dat wat je eet je lichaam jou terug geeft. Wat me ook duidelijk werd was dat ondanks dat we gezond eten, we niet voldoende voedingsstoffen uit onze voeding halen om alle dagelijkse lichamelijke en cellulaire activiteiten in ons lichaam te voeden.

Na deze bewustwording ben ik op zoek gegaan naar opleidingen over voeding en de effecten van voeding op het lichaam. Mijn doel werd om mensen bewust te maken van een gezonde levensstijl waarin voeding een belangrijkere rol zou gaan spelen. Ik wilde opleidingen volgen die door de verzekeringen erkend worden waardoor de behandelingen en voedingsadviezen vergoed konden worden en meer toegankelijker zouden zijn voor iedereen. De opleidingen die ik heb gevolgd en voltooid met betrekking tot een gezonde levensstijl zijn:

  • Orthomoleculair Therapeut en voedingsdeskundige (tak van dieetleer)
  • Medische Basis opleiding
  • Sportvasten coach

Door mijn 17-jarige ervaring in dit vakgebied kwam ik er achter dat mensen al op jonge leeftijd vage klachten vertoonden zoals: moeilijk in slaap komen, laaggradige ontstekingen, het constant koud hebben, eczeem, hoofdpijn, veel vermoeidheid, overgewicht, spierpijnen en nog veel meer. In veel van deze gevallen dachten de mensen 'gezond' te eten.

Gezonde voeding alleen is per definitie niet voldoende om alle lichaams- activiteiten en cel functies optimaal te laten verlopen. Dit is dan ook de rede waarom deze vage klachten vaak optreden.
Volgens de orthomoleculaire geneeskunde moet je genoeg en verschillende voedingsstoffen binnen krijgen om o.a. je spijsverteringsstelsel, hormonale stelsel, organen en spieren optimaal te laten functioneren.

 

Waar kan ik jou bij helpen?

Mijn doel is mensen bewust maken van het belang van gezonde voeding en het vergroten van hun bewustzijn, met name over hun levensstijl en de effecten daarvan op hun gezondheid. Dat doe ik door wetenschappelijke kennis te combineren met 16 jaar ervaring binnen de gezondheidszorg, een pedagogische achtergrond, een scherp inzicht in mensen en goede coachingsvaardigheden. Mijn uitgangspunten zijn optimale voeding voor lichaam en geest, uitgebalanceerde voedingssupplementen, yoga en een bewuste levensstijl.

Als sportvastencoach help ik mensen middels een wetenschappelijk bewezen concept met het bereiken van gewichtsverlies, conditieverbetering en een fittere, energieke manier van leven.

Verder heb ik de opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in 2015 afgerond en ben gespecialiseerd in chakrapsychologie en zwangerschapsyoga. Vanaf 2010 heb ik verschillende opleidingen en workshops gevolgd en ook afgerond. Momenteel geef ik Saswitha Hatha yoga en zwangerschapsyoga. Ik kan je er bij helpen bewust te kiezen voor een levensstijl om je gezondheid te bevorderen. Door een gezonde levensstijl zal je ook vanzelf afslanken en je ideale streefgewicht bereiken en te behouden.

Ik zal je begeleiden met voedingsadviezen afhankelijk van je klachten en wensen. Dit in de vorm van een protocol op maat gemaakt voor jou. De begeleiding zal je bewust maken en inzichten geven die je er bij helpen je mind-set te veranderen waardoor je anders in het leven zal gaan staan.

Dit zorgt voor een verandering op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Ik ben er van overtuigd dat dit je leven in positieve zin zal veranderen. Mijn ervaring over al de jaren is dat mensen versteld staan van de snelheid en het gemak waarmee je lichaam meewerkt en hersteld.

Ik kijk er naar uit je te helpen bij deze bewustwording.

 

Shamile 

Orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige
Sporvastencoach
Hatha yoga docent