Nieuwsbrief Juli 2016

01-07-2016

De vragen “Hoe ga je om met je voeding tijdens de vakantie?” en “Hoe doe je dat met uit eten gaan?”

De meest belangrijke tip is vragen en zeggen wat je wilt, meestal zijn wijzigingen geen enkel probleem.

Het zal nooit 100% je eigen keuken zijn maar je kunt een heel eind komen als je er over praat en aangeeft wat je wilt ofwel doe je mond open en vertel je wensen en je zult versteld staan welke deuren er dan open gaan!

Bij het bestuderen van de menukaart kies je eerst een eiwitbron zoals vis, vlees of wild en vraag dit aan te vullen met groenten in plaats van met frites, gebakken aardappelen of pasta. Bij voorbeeld: op de menukaart staat pasta met gerookte zalm. Praat met de bediening, die neemt het wel op met de keuken en vraag om gerookte zalm met groenten. En daar komt een mooie porto-maaltijd tevoorschijn en de koks hebben er zelf vaak plezier in om het even wat anders te doen.

Ook een hele groenteschotel is meestal geen enkel probleem ook al staat dit niet op de standaard menukaart. Champignons, paddenstoelen, sperziebonen, taugé e.d. worden vaak als groenten gezien maar ook dat zijn eiwitbronnen; dat in combinatie met groenten is weer een volledige maaltijd.

Sla het varkensvlees op de menukaart over. Laat sausjes vervangen door olijfolie.

Laat brood staan of geef al direct aan dat je er geen brood bij hoeft dan is de verleiding ook minder groot.

Maak van het koffie moment in de ochtend een feestje, er echt even voor gaan zitten op een terrasje. Neem daar een meegenomen stukje chocolade (minimaal 85% cacao) mee en laat het koekje wat er bij geserveerd wordt liggen. Drink niet iedere dag alcohol. Ook al wordt gezegd dat rode wijn zo gezond is, het blijft toch echt alcohol wat onze lever weer mag ontgiften. Daarnaast bevat alcohol suikers.

Een andere tip is om 2 weken voor de vakantie een 100% orthomoleculaire leefstijl aan te houden, onder meer door zowel te letten op de voeding, drank als de slaaptijden. Je gaat dan goed uitgerust en in balans op vakantie.

In de vakantieperiode zoveel mogelijk de 80/20 regel aanhouden. Dat wil zeggen 80% gezond en 20% aanrommelen.

Als je bedenkt dat ieder kant-en-klaar sausje, varkensvlees, koemelk, zoetigheid, gebak, iedere dag alcohol, koffie uit een automaat al onder die 20% vallen dan is het duidelijk dat er na de vakantie even pas op de plaats gemaakt mag worden om de binnenkant van ons lichaam te reinigen. Gebeurt dit niet, dan ga je iedere keer een stapje achteruit ondanks dat je vakantie hebt gehad.

Vaak ga je dus toch over die 20% grens heen. Pak dus na de vakantie de 80/20 draad weer op en zie naar die 100% te komen om de darmen weer op orde te krijgen. Dit merk je aan een mooie geurloze, bruine langwerpige ontlasting waarbij bijna geen wc papier nodig is om je mee af te vegen.
 

Wij wensen je mooie zomermaanden, Shamile en Joseph


Terug naar het overzicht