Sylvia

Ik ben gestart met de sportvasten kuur bij Shamile van Gezondheidscentrum Tiel, maar ik was benieuwd of dit bij mij wel zou werken. Ik heb namelijk in mijn leven al best veel diëten gevolgd, maar veel honger diëten hadden niet de uitwerking die ik had gehoopt of ze zorgden voor het jojo effect. Ik let altijd al aardig op wat ik eet, maar toch viel ik niet af. Ik had me al een beetje neergelegd dat mijn vetrolletjes op mijn buik blijkbaar bij mij hoorden.

Bij het sportvasten vond ik het fijn dat je bewijs krijgt d.m.v. urinetest strips of je suikerverbranding inderdaad is veranderd naar vetverbranding. In het begeleidende boek lees je de toelichting hoe en waarom het sportvasten werkt. Je krijgt een duidelijk menu mee dat je 10 dagen moet volgen. 10 dagen is ook een periode die te overzien is. Ik kreeg een aantal gezonde en smakelijke recepten mee. Pistache noten stimuleren de vetverbranding en die mag je eten op bepaalde dagen van sportvasten kuur en ik vind ze heerlijk. Als ik behoefte aan ondersteuning had of vragen had, kon ik Shamile Scharbaai van Gezondheidscentrum Tiel altijd appen voor advies.

Ik dronk voor het sportvasten veel Cola Light en thee met te veel zoetjes en om met die gewoonte te stoppen was vooral lastig tijdens het sportvasten. Tijdens de 10 daagse sportvastenkuur viel ik 2,5 kg af. Dat had van mij nog wel meer mogen zijn. Maar na de 10-daagse kuur heb ik wekelijks nog 1 dag een sapdag gevolgd. Hierdoor bleef mijn lichaam in de vetverbranding en ging het afvallen gelukkig door. Ik ben uiteindelijk 12,5 kg afgevallen. Dat positieve resultaat had ik echt van te voren niet verwacht.

Doordat je lichaam in de vetverbranding stofwisseling zit, is de wekelijkse sapdag goed vol te houden, want je vetreserves worden op die dag aangesproken. Door de sapkuur realiseer je je dat je vaak mentaal het gevoel hebt dat je lekkere trek hebt, terwijl je daar op sapdagen geen last van hebt. Ik geniet nog bewuster van eten nadat ik een sapdag heb gehad. Ik krijg heel veel complimenten dat ik zoveel afgevallen ben en daarom hoop ik dat ik nog een paar kilo’s kan afvallen.

Veel mensen in mijn omgeving informeren hoe het mij gelukt is om af te vallen. Ik kan het sportvasten iedereen aanraden en ik ben zo blij dat ik de stap heb gemaakt.

Sylvia