ACT Coaching

Werkwijze:

Ik maak gebruik van de meest moderne methodiek binnen de psychologie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

ACT helpt je bij:

 • het kunnen accepteren van pijnlijke situaties en het loslaten van negatieve gedachten en gevoelens (bv. angst, piekeren)
 • meer aandacht hebben voor wat er zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness) en beter kunnen focussen
 • zicht krijgen op wie je bent, wat je waardevol vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe daar naar op weg te gaan)

Verandering gaat niet vanzelf. Inzet, een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen is daar voor nodig en natuurlijk moet je ook willen veranderen. Professionele hulp en begeleiding kunnen je in het veranderingstraject helpen. Ik kan jou hierin ondersteunen. Samen met jou kijk ik naar welke oefeningen voor thuis het best bij jou passen. Het volgen van dit traject is een investering waar je jouw leven lang plezier van zult hebben! 

DUUR:

Een gesprek duurt (tenzij anders aangegeven) 45 minuten met indien nodig een uitloop van 15 minuten. Kortdurende begeleiding omvat 3 - 12 gesprekken waarna je zelfstandig verder kunt. Gemiddeld voer ik zeven gesprekken.

Tarieven:

21 jaar en ouder:

 • intakegesprek € 40,- (ca. 45 minuten)
 • vervolggesprek € 50,- (ca. 45 minuten)

Ben je tussen 12 en 16 jaar, dan kun je kiezen! Met je vader en/of moeder overleggen we wat we gaan doen en waarover we het gaan hebben. Maar wat jij wilt doen en bespreken is belangrijk en wordt dan ook het uitgangspunt.

We kunnen de sessie buiten houden indien mogelijk, maar we kunnen ook gewoon binnen zitten. Praten met iemand en deze persoon in vertrouwen nemen kan best lastig kan zijn. De eerste paar gesprekken zijn er dan ook op gericht om jou volledig op je gemak te stellen en jou een veilig gevoel te geven.

 • Kom je alleen dan is het tarief € 50,- (ca. 45 minuten)
 • Kom je met je ouder(s) dan is het tarief € 65,- (ca. 45 minuten)

E-HULP 

E-HULP is ideaal voor als je wat verder weg woont en toch graag gesprekken wilt voeren. Onderzoek wijst uit dat een gesprek op afstand net zo effectief kan zijn als een op een gesprekken. 
E-hulp kan plaatsvinden per telefoon of video WhatsApp call: zo heb je alsnog het voordeel dat we elkaar kunnen zien. Voor beide vormen geldt als voorwaarde dat je de eerste keer wel naar de praktijk komt. Dan bekijken we samen of E-hulp bij jou past en aansluit op de hulpvraag die je hebt. 

 

Uniek in Nederland: Acceptance and Commitment Therapy in de natuur! 

In BUITENCOACHING is het de omgeving die coacht: ze begeleidt en ondersteunt, ze biedt inzicht, troost en houvast. Als gecertificeerd buitencoach help ik je door de juiste vragen te stellen.

Mindfullnessoefeningen horen bij ACT. Ze helpen je denkpatronen te herkennen en ze niet te veroordelen.

De natuur of stad werkt als een spiegel: het laat je zien wat er binnen in je al aanwezig is en helpt je in haar rol als metafoor dat te uiten.

In buitencoaching leer je met volle aandacht naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Vanuit deze helikopterview ontstaan eerder en gemakkelijker inzichten, word je creatiever in het bedenken van vervolgstappen en zal verandering sneller op gang worden gebracht. 

Een groot voordeel is dat je dingen die je wilt veranderen eerst kunt uitproberen om te kijken wat het best bij je past of welke valkuilen je zult tegenkomen. En natuurlijk: je bent buiten! Je beweegt. Alleen maar voordelen.

Weer of geen weer, natuur of stad: voor elke omstandigheid zijn er thema's die aansluiten bij je eigen persoonlijke omstandigheden.

Tarieven buitencoaching:

 • intakegesprek € 40,00 (ca. 45 minuten)
 • vervolggesprek € 50,00 (ca. 45 minuten)
 • pakket: 3 sessies van 2 uur € 240,00 

LOCATIES buitencoaching:

 • BOS: bij Zoelensebos (startpunt: einde Schelmseweg)
 • HEIDE: bij Steendert natuurgebeid in Est (startpunt: parkeerplaats Ophemert  )
 • PARK: Hertekamp (startpunt: parkeerplaats bij 'de Hertekamp' of hoofdingang)
 • STAD: Centrum (startpunt: parkeerplaats De oude Haven)
 • WATER: De waal  (startpunt: parkeerplaats De oude Haven)
 • ZAND: Overkant  van de Waal Wamel (startpunt: de pond)