YOGA

Yoga is een investering in jezelf door beweging en ontspanning voor innerlijke rust. Het brengt je in het NU en de adem is daarbij het middel om je in het NU te brengen. Ons denken heeft de neiging om alle kanten uit te schieten en zich te versnipperen, tijdens de yoga richt je je aandacht op waar je mee bezig bent: het doen van de oefening. Je brengt je aandacht naar je ademhaling en met die gerichte aandacht blijf je in het NU. Met als gevolg dat de gedachten tot rust komen.

Yoga is er om de mens in evenwicht te brengen door samenwerking van lichaam, adem en bewustzijn. Door lichaam en bewustzijn te koppelen door middel van de ademhaling, komt er  balans tussen spanning en ontspanning. De concentratie op je ademhaling brengt geestelijke rust, een thuiskomen in jezelf. Yogahoudingen versterken de wervelkolom en de spieren, het verbetert de bloedsomloop en de werking van de organen en energiecentra.

Yoga betekent letterlijk: verbinden, samenvoegen, en ook zich geestelijk verdiepen, je te verbinden met jezelf, rust en harmonie. Yoga is beleven en ervaren.

Het evenwicht tussen uitersten komt tot uitdrukking in bijvoorbeeld:

  • vrouwelijk / mannelijk
  • beweging / onbeweeglijkheid
  • inademing / uitademing
  • aanspannen / loslaten

Al met al verbetert yoga de concentratie, stressbestendigheid, vitaliteit en je complete lichamelijk en geestelijk welzijn.

HATHA YOGA
Hatha yoga betekent het (opnieuw) verbinden van lichaam en geest.
Hatha yoga is een vorm van yoga die bestaat uit verschillende Asana's (lichaamshouding), Pranayama (ademtechnieken) en wordt afgesloten met een eindontspanning. Yoga gaat uit van de verbondenheid van lichaam en geest. De ademhaling maakt je bewust van deze verbinding, zodat je op den duur de eenheid van lichaam en geest kunt ervaren
Deze Hatha yogales verloopt met een warme en zachte aanpak in een intieme sfeer van kleine groepen met persoonlijke aandacht. Ieder op zijn eigen ritme, alles proberen, niks forceren. Je leert om met respect en geduld de oefeningen uit te voeren.
De ademhaling is het hart binnen de Yoga en is de kracht die het lichaam en bewustzijn (geest) verbindt. Tijdens de Hatha yogales wordt veel aandacht besteed aan de ontspanning van lichaam en geest door middel van gerichte ademhalings- en concentratie-oefeningen. Voor Hatha yoga hoef je niet lenig te zijn en het is voor alle leeftijden.

VOOR wie is Yoga bestemd?
Voor ieder die verlangt naar evenwicht en plezier in het leven.
Voor ieder die versoepeling van het lichaam wil.
Voor ieder die wil leren ontspannen, onthaasten of stress verminderen.
Voor ieder die het lichaam wil reinigen van afvalstoffen.
Voor ieder die gezondheid en welbevinden wil bevorderen.

Wat heb je nodig om aan een les deel te nemen?
Voor de lessen heb je gemakkelijk zittende kleding nodig, een groot badlaken om op de yogamat, die je van het centrum mag gebruiken, te leggen en een vest of deken voor aan het einde van de les tijdens de eindontspanning.

 

JONGERENYOGA
Yoga voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15  en 16 t/m 20.
Als yogadocent voor jongeren zijn verwondering, herkenning en een warme, aandachtige betrokkenheid bij de belevingswereld van deze groep haar drijfveren
Verwondering omdat jongeren heftig in beweging zijn, in denken, voelen en willen. Herkenning is er als moeder van drie jongens, maar ook in haarzelf, want is niet iedereen nog wel eens die puber? En aandacht omdat liefde voor Shamile de grondtoon van het leven en handelen is.

Openheid, rust en vertrouwen zetten de toon voor de yogales. Zo kunnen de jongeren ervaren dat ze veilig zijn. Dat geeft een grotere bereidheid tot overgave aan de oefeningen.

In deze leeftijd vinden er grote veranderingen plaats in je lichaam maar ook in je gevoelens. Op school wordt er veel van het denkvermogen gevraagd. In de yogalessen kun je leren het denken tot rust te brengen. Je moet er achter zien te komen wie je bent en wat je goed kunt, je persoonlijkheid moet zich gaan vormen.
Het contact met vrienden en vriendinnen wordt steeds belangrijker, maar is ook vaak moeilijk. Het contact met ouders en broers of zussen wordt anders. Veel jongeren hebben het gevoel dat ze niet worden begrepen. Heftige emoties komen vaak voor.
Jongerenyoga vormt dan een rustpunt in de week.

OVER DOCENTE
Oorspronkelijk komt Shamile uit het basisonderwijs. Ze heeft de opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in 2015 afgerond en is gespecialiseerd in Chakrapsychologie en zwangerschapsyoga. Vanaf 2010 heeft zij verschillende opleidingen en workshops gevolgd en ook afgerond. 
Shamile geeft Saswitha Hatha yoga, zwangerschapsyoga jongeren en ouderen yoga. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor Orthomoleculaire - therapie en voedingsadviezen en zij is gespecialiseerd in sportvastenkuur voor afslanken, ademtherapie, bedrijfscoach en triggerpoint therapie (het opheffen van spierknobbels). 

Lees hier meer over Shamile 

Contact

Voor informatie en inschrijving kunt u bellen of mailen met Shamile Flores Scharbaai.

E-mail: info@ gezondheidscentrum-tiel.nl
Telefoon: 06 - 83 94 62 55
Website: www.gezondheidscentrum-tiel.nl

 

Tarieven en betaling

Alle yogalessen duren één uur en zijn één keer per week. Meerdere lessen per week volgen kan uiteraard in overleg. Ook privélessen volgen is bespreekbaar.

Kinderyoga en jongerenyoga 
Per maand € 7,00 per les

Hatha yoga
Kosten: € 8 euro per les

Zwangerschapsyoga
Kosten: € 41,00 voor 4 weken inclusief partnerles

Losse les / proefles
 €10,00

Ademhalingstherapie en voedingsadviezen (individueel)
Kosten: € 35,00 per 30 minuten

De lessen worden per vier weken/ maand afgerekend aan het begin van deze periode. Aan het einde van elke periode geeft elke deelnemer aan of hij/ zij doorgaat met de lessen.
Tussentijds instromen is mogelijk in overleg. Dan worden alleen de resterende lessen van het betreffende blok in rekening gebracht.

Alle betalingen dienen per pin te worden voldaan